همشهری آنلاین - زهرا صالحی زاده: بهتر است قبل از کفش و کلاه کردن، با جستوجوی چند دقیقهای بهترین راه را برای رسیدن به مقصد پیدا کنید.
موزهها
کاخموزه نیاوران: کاخ موزه نیاوران با معماری زیبا و متنوعش، قدمتی از دوره قاجار تا پهلوی دارد. در این منطقه از نیاوران علاوه بر تاریخگردی میتوانید در باغی بسیار زیبا هم گردشکنید. کاخهای صاحبقرانیه، نیاوران، جهان نما و کوشک احمد شاهی از معروفترین دیدنیهای این مجموعهاند.
کاخموزه سعدآباد: یکی از زیباترین باغهای شمال پایتخت، کاخ موزه سعدآباد است که در پهنه کوهپایهای آن، ۱۸ کاخ کوچک و بزرگ از کاخ موزههای ملت و سبز گرفته تا موزه نظامی و فرشچیان قرار دارد. برای تماشای این موزه باید تا خیابان زعفرانیه بروید.
تماشاگه زمان: کمی پایینتر از موزه سعدآباد، موزه تماشاگه زمان قرار دارد که در یک ساختمان سفید و باشکوه جا گرفته. در اینجا مجموعهای از ابزارهای زمانسنجی و گاهشماری مثل ساعت آفتابی، ساعت شنی، ساعت آبی، ساعت سوختی و انواع ساعتهای قدیمی را میتوانید تماشا کنید. در خیابان سرلشگر فلاحی (زعفرانیه)، نبش چهارراه پروین بغدادی میتوانید به تماشای موزه بروید.
موزه سینما: اگر از سینمادوستان هستید، حتما اسم باغ فردوس و موزه سینما را شنیدهاید. این موزه دیدنی خاطرات بیش از صدسال سینمای ایران را در دلش جا داده است. از عکس، اسناد و تجهیزات قدیمی گرفته تا مهمترین جوایز سینماگران ایرانی.
موزه دارآباد: موزه طبیعت و حیات وحش ایران که به موزه دارآباد هم مشهور است در مساحت ۱۲ کیلومترمربعی در بخشهای مختلف علاوه بر تاکسدرمی حیوانات ایرانی و گونههای نادر، انواع مجسمه و فسیلهای مختلف را دارد.
مرکز علوم و ستارهشناسی تهران: از سال ۱۳۷۹ تهران صاحب یک مرکز ستارهشناسی مناسب شد. این مرکز که با هدف آشنایی عمومی با علوم پایه کارش را شروع کرده، بخشهای مختلفی مثل تالار کهکشان، رصدخانه، سالن ترازو، سالن فیزیک، تالار تفکر و ساعت آفتابی دارد. این مرکز یک سایت کامل دارد که با گشت و گذار در آن میتوانید اطلاعاتتان را درباره آسمان و ستارهها بالا ببرید
گورستان ظهیرالدوله: گورستان ظهیرالدوله هم موزهای است برای خودش؛ آن هم به خاطر بزرگانی که در آن آرام گرفتهاند؛ بزرگانی همچون رهی معیری، ملک الشعرای بهار، عارف قزوینی. این مجموعه در خیابان دربند، انتهای خیابان ظهیرالدوله قرار دارد
موزههای الهیه: در بخش کوچکی از منطقه الهیه، ۳ موزه مهم تهران جای گرفتهاند؛ بنابراین میتوانید با یک تیر چند نشان بزنید. اگر از سمت میدان تجریش، خیابان شهید دربندی (مقصودبیگ) بیاید اول از همه به موزه موسیقی میرسید که در اول کوچهای به اسم موزه قرار دارد. اینجا یکی از موزههای تماشایی تهران است که در سال ۸۸ افتتاح شد. این موزه علاوه بر همه امکانات موزهای، یک آرشیو غنی از موسیقی و عکسهای بزرگان تاریخ موسیقی دارد.
مقصودبیگ را که به سمت پایین ادامه دهید به باغ موزه هنرهای ایرانی میرسید. باغی بسیار زیبا که در آن آثار برجسته ایران در ابعاد کوچک به نمایش درآمدهاند. درِ این باغ و تمام دیدنیهایش از سال ۸۵ به روی بازدیدکنندگان باز شد.
ییلاق آخرین خان
کوشک احمدشاهی یکی از زیباترین عمارتهای مجموعه نیاوران است که اواخر دوره قاجار به عنوان عمارت ییلاقی احمدشاه، در گوشهای از باغ نیاوران ساخته شد. در پایان حکومت پهلوی این مجموعه خوابگاه پسر بزرگ پهلوی دوم بود و امروز هم موزهای کوچک و زیبا در مجموعه نیاوران است.
ایران کوچک
در باغ موزه هنرهای ایرانی، میتوانید مهمترین آثار معماری و میراث فرهنگی سراسر ایران را ببینید، البته در اندازههای کوچک. هنرمندان معمار و مجسمهساز برجستهای دست به کار شدند و آثاری همچون برج آزادی، میدان نقش جهان، قره کلیسا و بقعه دانیال نبی(ع) را اینجا از نو ساختند.
هیجان سورتمهای
سورتمهبازی در تهران با افتتاح مجموعه «سورتمهتهران» برای همه فراهم شده. اگر عاشق این بازی مهیج هستید میتوانید هر روز از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۰ شب به دربند، انتهای خیابان اسدالهی بروید و از این تفریح لذت ببرید.
ترشیهای مشهور
آلوچه، لباشک، زالزالک، برگه میوهجات، آلبالو خشکه، آب زرشک و یک عالمه خوردنی ترش دیگر که بین خانمها بسیار پرطرفدار است و معدنش همینجا در دربند است.
خورد و خوراک تاریخی
هرچند که منطقه یک فروشگاه و پاساژ فراوان دارد، اما بهترین نقطه برای خرید بازار سنتی تجریش است که با فروشگاههای مدروز هم احاطه شده. در اینجا غیر از لباس، تنقلات و پارچه، میتوانید تازه و نوبرانهترین میوهها را هم بخرید. این بازار از ضلع جنوبی پل تجریش شروع میشود و تا نزدیکیهای میدان قدس ادامه پیدا میکند. در منطقه یک و مخصوصا میدان تجریش انتخابهای زیادی دارید؛ اگر میخواهید سراغ یک خوردنی سرپایی بروید، «شیرینیسرای لادن» در ضلع غربی میدان تجریش، ابتدای خیابان ولیعصر پیراشکی و ساندویجهای کوچک خوشمزهای دارد. اما اگر دنبال یک غذای خوشمزه و بهیادماندنی هستید، توصیه ما آش و حلیم «سیدمهدی» است. این خوراکپزی معروف تجریش دو شعبه دارد، یکی در خیابان ولیعصر و بالاتر از باغفرودس است و شعبه دیگر داخل بازار تجریش و چند قدمی امامزاده است. اگر هم به دنبال کافه و غذاخوریهای امروزی هستید، این فهرست میتواند کمکتان کند:
کافه باغ موزه هنر(کافه شمرون) به نشانی خیابان فرشته، خیابان بوسنی هرزگوین، چهارراه دکتر حسابی
باغ موزه هنر(کافه شمرون)به نشانی خیابان فرشته، خیابان بوسنی هرزگوین، چهارراه دکتر حسابی
انجمن خوشنویسان به نشانی شهید باهنر (نیاوران)، خیابان شهید سلیمی (دزاشیب)، باغ علاء
موزه موسیقی به نشانی خیابان دربندی (مقصود بیگ)، کوچه موزه، پلاک ۹
موزه سینما به نشانی بالاتر از زعفرانیه، باغ فردوس
نظر شما